AMAZON INVESTERE I RENE TEKNOLOGIER FOR AT NEDBRINGE KULSTOF UDLEDNING

Amazon investerer 2 billioner dollars i startups og virksomheder der udvikler teknologier til at nedbringe drivhusgasserne. Tiltaget er iværksat af Amazon, da de er under pres fra kunder og organisationer der ønsker mere radikale tiltag for at nedbringe kulstofudledningen.

Sidste år i september forlod flere hundrede medarbejdere Amazon’s hovedkontor for at deltage i en global klimastrejke. Amazon forsvarede sig ved at igangsætte en ny ’nuludledningstrategi’ for 2040.

Amazon’s fond vi fokuserer på at investere i startups i sektorer som; transport, energi udvinding og opbevaring, produktion, materialer og landbrug. I februar donerede Jeff Bezos 10 billioner dollars fra sin personlige formue til forskere, aktivister og NGO’er der bekæmper klimaændringer.

Trods mange gode hensigter så steg Amazon’s kulstofudledningen sidste år med 15% til mere end 50 millioner tons. Ud af en omsætning sidste år på 281 billioner, er en fond på 2 billioner dollars kun en dråbe i havet.

Det bliver spændende at se om forbrugerne i fremtiden vil overveje, hvor de køber deres varer, så det ikke kun er pris og hurtig levering, men også leverandørens aftryk på drivhusgasserne, der styrer vores køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.